Gröna linser med kokosmjölk

Gröna linser med kokosmjölk, rödkål, blomkål, ingefära och citronzest. En mycket smakrik och mättande gryta som passar bra nu när det är lite kallare ute. Billig, god och klimatsmart mat.

4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl gröna linser
200 g rödkål
200 g blomkål
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
citronzest från 1 citron
2 cm ingefära
salt
peppar
3 tomater

1. Koka linserna enligt anvisning.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Strimla rödkålen.
4. Skär blomkålen i bitar.
5. Stek lök, vitlök, blomkål och rödkål på låg temperatur.
6. Tillsätt kokosmjölk, vatten, citronzest, riven ingefära, salt och peppar och låt koka i några minuter.
7. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem i slutet så att de blir varma.
8. Servera med linserna.

Lämna en kommentar