Gröna linser med kokosmjölk, rödkål, blomkål, ingefära och citronzest. En mycket smakrik och mättande gryta som passar bra nu när det är lite kallare ute. Billig, god och klimatsmart mat.
4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl gröna linser
200 g rödkål
200 g blomkål
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
citronzest från 1 citron
2 cm ingefära
salt
peppar
3 tomater
1. Koka linserna enligt anvisning.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Strimla rödkålen.
4. Skär blomkålen i bitar.
5. Stek lök, vitlök, blomkål och rödkål på låg temperatur.
6. Tillsätt kokosmjölk, vatten, citronzest, riven ingefära, salt och peppar och låt koka i några minuter.
7. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem i slutet så att de blir varma.
8. Servera med linserna.