Kikärtspasta med mustig tomatsås- en billig snabb maträtt

Kikärtspasta smakar rätt mycket i sig själv jämfört med vanlig pasta. Den här tomatsåsen har en mustig smak tack vare rotsellerin, vilket gör att kikärtspastan inte tar över. Perfekt höstmat nu när de börjar bli lite kallare ute och man blir sugen på varm mat.

4 port

300g kikärtspasta
400g krossade tomater
300 g rotselleri
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk vinäger
1 msk soja
Peppar

1. Koka kikärtspasta enligt anvisning.
2. Hacka lök och vitlök.
3. Riv rotsellerin med ett rivjärn.
4. Stek lök och rotsellerin i en stekpanna.
5. Häll över de krossade tomaterna.
6. Tillsätt vinäger, soja och peppar.
7. Låt tomatsåsen koka i några minuter tills rotsellerin blivit mjuk.

Lämna en kommentar