Röd spetskål i ugn med rostade tomater, quinoa och riven ost

Röd spetskål i ugn är riktig säsongsmat för hösten och så gott! Här är ett billigt och nyttigt recept som sköter sig själv i ugnen. Quinoa är glutenfritt och en källa till protein som är rik på fiber och har en låg andel mättat fett. Billig och nyttig mat alltså!

4 port
Du behöver:
1 röd spetskål
250 g tomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olivolja
salt
peppar
2 dl quinoa
3 dl riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka quinoan enligt anvisning.
3. Dela spetskålen i 4 delar.
4. Skölj av tomaterna och skär dem i bitar.
5. Skär lök och vitlök i mindre bitar.
6. Lägg alla grönsaker på en plåt eller i en ugnsfast form.
7. Ringla lite olivolja över och salta och peppra.
8. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
9. Ta ut plåten ur ugnen och strö över den rivna osten så att den smälter. Färdigt att servera!

Lämna en kommentar