Tomatpasta med mozzarella

Här är billig mat som sköter sig själv i ugnen. Snabblagad billig mat som smakar otroligt gott.

4 port

400-500 g småtomater
olja
2 vitlöksklyftor
1 nypa chiliflingor
400 g spaghetti
3 st mozzarella a125 g
salt och peppar
citronzest

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Skölj av tomaterna, lägg i en ugnsfast form, ringla lite olja över.
  3. Salta och peppra och låt stå i ugnen i ca 40 minuter.
  4. Skär vitlöken i tunna skivor och stek i en stekpanna tillsammans med en nypa chiliflingor på mycket svag temperatur tills de är genomskinliga.
  5. Koka pastan i rikligt med vatten och salt och låt den koka två minuter kortare än anvisning.
  6. Spara lite pastavatten.
  7. Blanda pastan tomaterna och lite av pastavattnet. Riv mozzarellan i bitar och servera med pastan, citronzest, salt och peppar.

Lämna en kommentar